Напаст от плъхове заплашва улиците на Париж (ВИДЕО)

15:50, 22 яну 18 / Свят 25 796 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Страховит клип на стотици плъхове в контейнер за боклук беше публикуван от в. "Паризиен" и оказа нов натиск за неотложни действия от страна на парижката управа. От службите по чистота в Париж алармират за напастта от плъхове, които буквално са превзели бреговете на Сена и които представляват физическа заплаха за буклукджиите.

Клипът, заснет миналия месец на място между музея „Орсе“ и Кралския мост, показва група от огромни гризачи, отчайващо опитващи се да избягат от дълбока пластмасова кофа за боклук. Боклукджиите след това просто затварят капака на кофата и я изсипват в камиона за боклук.

От кметството заявиха, че са засилили мерките против плъховете, тъй като популацията на гризачите се е разраснала неимоверно през последните две години.

"Усилията на властите ще бъдат напразни, ако не бъдат разработени държавни законодателни мерки за редовни инспекции за гризачи в сградите", коментира Стефан Брас, говорител на група фирми за борба с вредители.

По думите му, трябва да бъдат предвидени и наказанията за гражданите, които си устройват пикници и не почистват след себе си. Силните валежи напоследък в комбинация с меката зима и необичайно високия брой строителни обекти в Париж привличат все повече плъхове от канализацията.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама