Слагат нови павилиони в "Слънчев бряг"

12:55, 22 яну 18 25 405 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Това лято ще поставим новите павилиончета в „Слънчев бряг“”, каза министърът на туризма Николина Ангелкова по време на представянето на проекта за визия и поставяне на преместваеми обекти в курорта.

По думите на министъра, когато времето позволява, ще започне реалното поставяне на павилиончетата, за да може в летния сезон да бъдат преустановени строително-монтажните дейности. Ангелкова обясни, че тези павилиончета са част от проекта за визия на „Слънчев бряг“, който цели да има единна единна визия на курорта.

Нещо за което сме говорили още от създаването на Министерство на туризма през 2014 г. и разбира се непрекъснато сме коментирали на срещи с представителите на бранша, особено на тези, които са свързани с летния туризъм“, каза Ангелкова.

Министърът отчете, че 2017 г. е била изключително успешна за българския туризъм.

Само за първите 11 месеца имахме над 8,5 млн. чуждестранни туристи, ръст от 7%. „Слънчев бряг“ заема най-голям дял от цялата статистика. Над 5 млн. нощувки са реализирани там. Приходите само от нощувки са над 270 млн. лв. само в „Слънчев бряг“. Общо приходите от нощувки и всички други дейности, свързани пряко и непряко с туризма на курорта могат да се определят приблизително на 1 млрд. лв.“, каза министърът на туризма.

По думите ѝ характерното за „Слънчев бряг“ и за неговото управление е наличието на смесена собственост и оттам разбира се, различни функции, които са свързани с контрола и неговото стопанисване.

Министър Ангелкова допълни, че идейният проект е съобразен с действащото законодателство, фактическата обстановка на място, защото са правени и обходи. Министър Ангелкова поясни, че е в предварителни разговори с кмета на Община Несебър и ако този проект бъде припознат, той може да важи и за територията на целия курорт „Слънчев бряг“.

Ще бъдат забранени изцяло щендерите. Контролът ще бъде изключително завишен“, каза тя и поясни, че според договорите за наем в курорта при три разхождащи се щендери нагоре-надолу по тротоарите, договорът ще бъде прекратен.

За контрола имаме подписано споразумение в рамките на компетенциите на МВР, които да оказват съдействие на нашите контролни органи“, допълни министър Ангелкова.

Тя прогнозира, че следващият летен сезон ще бъде интересен.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама