Изтеглят 127 000 дизелови автомобили Audi

09:58, 22 яну 18 / Свят 25 624 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Федералното автомобилно управление на Германия нареди задължително да бъдат изтеглени 127 000 нови модели Audi с дизелови двигатели V6 TDI. Причината е скандала с изхвърляните изгорели газове.

Властите в Германия са установили в моделите A4, A5, A6, A7, A8, Q5 и Q7 "незаконни механизми за изключване на системата за почистване".

Освен това федералното управления заплашва да забрани продажбата на автомобили Audi A8, произведени преди средата на 2017 г.

Автомобилният концерн Volkswagen, чието подразделение е Audi, е обвиняван в САЩ, че е оборудвал дизеловите автомобили със софтуер, който занижава реалните показатели за изхвърляните вредни вещества.

През лятото на миналата година Audi организира безплатна сервизна услуга с цел подобряване на тези показатели за 850 000 автомобили.

До 2 февруари компанията е длъжна да представи на автомобилното управление свои инициативи за това как да се справи с манипулациите.

Федералното автомобилно управление на Германия се бори със стратегията на производителите, при която системата за контрол на изгорелите газове работи само при изпитание на автомобилите и се изключва, когато те излязат на пътя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама