Саудитска Арабия ще инвестира в станции за обезсоляване в Червено море

08:45, 22 яну 18 / Свят 25 451 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кралство Саудитска Арабия (КСА)планира да построи девет станции за обезсоляване за над 2 милиарда саудитски риала (530 милиона долара) на брега на Червено море, съобщи министърът на околната среда Абдурахман Абдул Мохсен ал Фадли в неделя.
Инсталацията ще има възможност да преработва 240 000 кубически метра вода на ден и ще бъде завършена в рамките на 18 месеца, съобщи Абдул ал Фадли.
Проектът е поръчан от крал Салман в кралски указ, а идеята е да се помогне на „Саудитска Корпорация за Обезсоляване на Вода“ да повиши ефективността на производството и да намали оперативните и капиталови разходи. Това е вторият по големина доставчик на елетроенергия в КСА и е отговорна за 20% от световното прозиводство на обезсолена вода.
Саудитска Арабия заяви през 2016 година, че планира да използва публично-частни партньорства с местни и чуждестранни компании за финансиране ан инфраструктурни проекти.
През август 2017 КСА обяви, че ще развие курортите на около 50 острова в Червено море, като завърши първата фаза на предстоящия си проект.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама