Развитието на хотелите в София

19:07, 21 яну 18 25 532 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пазарът на хотели в българската столица е сравнително малък, но се променя бързо. Преди няколко години хотел „Рамада“ беше „Принцес“, а „Маринела“ беше „Кемпински Зографски“.
Хотел „Балкан“ беше „Шератон“, а другите луксозни хотели в София са „Гранд Хотел София“, „Хилтън“ и „Радисън“.

Луксозният хотелски бранд Intercontinental ще отвори първия си хотел в България. Той ще е разположен точно срещу сградата на Народното събрание, на мястото на сегашния „Радисън“, но минал през сериозна реконструкция и реновация, в резултат на която ще разполага със 182 стаи, седем конференти зали, спа и финтес център, както и ресторант на покрива с панорамна гледка към центъра на столицата.
Новият хотел ще е 5-звезден и ще носи името „ИнтерКонтинентал София“. Очакваше се да бъде открит в края на 2017 година

Другият проект е на една от големите световни хотелски вериги – Hyatt. Хотелът ще се намира на площад Васил Левски в София на мястото на бившия хотел „Сердика“, който не работи от години. Отваряйки врати, Hyatt Regency Sofia ще оправдае съвременните очаквания на гостите и организатори на събития. Но най-вероятно това ще стане през следващата година, тъй като на строителната площадка бяха открити няколко римски гробници.

Заедно с текущото строителство, собствениците трябваше да реновират своите постройки, както и да попаднат на трудности в изграждането на хотел, който да бъде сериозен конкурент на „пазара“. Това можеше да е чудесно начало спрямо гостите на председателството на България в Съвета на ЕС, но такива сериозни проекти отнемат време и изискват търпение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама