Бежанец е загубил двата си крака по време на опит за влизане в Обединеното кралство

16:35, 21 яну 18 / Свят 25 522 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бежанецът Арам Сабах Халид е бил ударен от влак в Нор-Па дьо Кале, близо до Дюнкерк, Франция. Сериозно раненият 26 годишен мъж от Кюрдистан е откаран в болница в Лил, където и двата му крака са били ампутирани.
Негови близки казват, че живее в импровизирани лагери в Дюнкерк с жена си и в продължение на няколко години се опитват да стигнат до Обединеното кралство. В последния опит се случва злополуката, която го осакатява за цял живот. Той е подал молба за убежище във Франция, но тя била отхвърлена.
Ани Гаврилеску от „Помощ за бежанци“ сподели, че нарастващото отчаяние  на бежанците, които живеят в мизерия, особено през студените зимни месеци, е довело до „ирационални и опасни“ неща. Значителна част от бежанците, които кандидатстват за пребиваване във Франция, не могат да получат временно настаняване за трите месеца, които са необходими за издаване на разрешение.

Халид, който работи като готвач в бежанската кухня, създадена от хората, живеещи в лагера е „любезен и скромен“, казаха приятелите му. Понастоящем  с жена му търсят помощ във Франция, за да се уверят, че е в състояние да получи протезни крака.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама