Пет въпроса, които ще ви позволят да „надникнете в главата" на непознат

15:00, 21 яну 18 / Любопитно 25 417 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Има въпроси, които ви дават възможността "да надникнете в главата" дори на непознат човек и да разберете що за птица е той. Отговорите на тези въпроси разкриват много информация за характера му, качествата му и интелигентността му.

„Как обикновено се забавлявате?“- този обикновен въпрос ще ви подскаже какви са навиците на събеседника, дали е оптимист, мързелив или енергичен. Ще ви даде и информация за финансовото му състояние и дали има много приятели. Хобитата на човек говорят за неговата интелигентност, категорични са психолозите.

„Ако имахте един милиард, за какво ще го използвате?“ - този въпрос ще ви даде безценна информация за житейските ценности на човека срещу вас, за приоритетите му, за това дали е егоист и дали е амбициозен. Ще разберете още какво му липсва в живота.

Не забравяйте да зададете провокативен въпрос. Просто въведете събеседника си в тема, която може да предизвика спор. Например го попитайте за политическите му пристрастия, за мнението му за малцинствата, за вегани или феминисти. Ако решите, проверете как приема позиция, различна от неговата. Това ще ви позволи да разберете дали е човек с активна гражданска позиция, дали умее интелигентно да се аргументира, дали е склонен към агресия, дали се поддава лесно на манипулация.

За да „надникнете“ още по-дълбоко в неговата глава,
задайте въпрос, касаещ морална дилема. Например „Ако имате способността да станеш невидим за ден, ще спазвате ли обществените норми и закони?“. В този случай просто е интересно да видите дали срещу вас стои човек с въображение, дали може да импровизира, а също така дали има железни принципи.

„Какво бихте променили в този свят?“ - въпрос, който може би звучи повече като за „Мис Свят“, но дава информация за мнението на събеседника ви за настоящето и бъдещето. Можете да разберете дали мисли глобално, дали е добре информиран за това, което се случва в света, дали го интересуват световни проблеми или е съсредоточен предимно в собствения му свят.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама