Арабските Емирства ще подсигурят бъдещето на Еърбъс A380

18:15, 18 яну 18 / Свят 25 641 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Арабската авиокомпания „Емирейтс“ обяви поръчка за до 36 самолета Airbus A380. Споразумението от 16 милиарда долара възлиза на отказ от страна на Обединените Арабски Емирства (ОАЕ) от предишна сделка. Компанията  “Еърбъс“ заплаши да спре производството си на самолети, ако с „Емирейтс“ не могат да подновят договора си.
Авикомпанията обяви, че е направила твърда поръчка за 20 от най-големия пътнически самолет в света – А380, с опции за закупуване на още 16. Доставките са планирани да започнат през 2020 година.

А380 е предназначен да превозва голям брой хора. Седящите места в самолета са между 550 и 840. През последните години не е необходимо, тъй като масово авиокомпаниите са се съсредоточили върху използването на по-малки и по-евтини самолети за превоз на пътници на предимно директни полети между вторични летища.
В понеделник директорът по продажбите на „Еърбъс“ Джон Лейхи заяви, че компанията ще трябва да спре програмата А380, ако „Емирейтс“ не направи друга поръчка. Това е жизненоважна поръчка за авиопроизводителия чрез, която се ангажира да произвежда А380 поне още 10 години.
По това време авиационния пазар може да е преоткрие желанието си към най-големия пътнически самолет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама