Столтенберг пред македонските депутати: В НАТО има място за вас

15:17, 18 яну 18 / Свят 25 419 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бях шокиран от събитията от миналия април в тази сграда. Шокирани бяха всички страни-членки на НАТО. Впечатлен съм от напредъка, който постигнахте при създаването на нова, отворена и включваща всички политическа култура, която е обърната към бъдещето“, каза генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг по време на обръщението си пред македонските депутати.

"Преди девет месеци бяхте изправени на ръба на пропастта, но оттогава вие се преобразувахте от държава с потенциална нестабилност в държава с реална възможност. Като бивш депутат и премиер на Норвегия напълно разбирам предизвикателствата, пред които сте изправени. Там, където има пълнота и отворен диалог, има издържливост. Пред централата на НАТО след присъединяването на Черна гора има още място за повече знамена", каза още генералният секретар на Северноатлантическия пакт.

"Страните-членки са впечатлени от вашия ентусиазъм. Искам да успеете, НАТО иска да успеете", каза още той.

Хубаво е да бъдете амбициозни, но е много важно да бъдете реалисти. Остава още работа за извършване. Това включва и разрешаване на спора за името. Този въпрос, който тежи на този регион и на тази страна от доста време насам. Подкрепям волята на правителството, което иска да реши този въпрос. Искам да използвате този шанс и да вървите напред", каза още Столтенберг.

Поздравявам ви за ратификацията на договора с България, много е важно да имате добри отношения със съседите“, каза Столтенберг.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама