Тръмп обяви победителя за наградата "фалшиви новини"

15:09, 18 яну 18 / Свят 25 466 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Президентът Тръмп разкри печелившите на конкурса „Фалшиви новини“, който лично той организира. Бе изготвен списък от 11 публикации във формат на „класация“, която нарежда единадесетте най-измислени новини с цел пропаганда към Доналд Тръмп.

Наградата бе връчена на Пол Кругман от „Ню Йорк Таймс“ за прогнозата си, че фондовите пазари никога няма да се възстановят от изборите на Тръмп.
„Таймс“ бе последван от Браян Рос, журналист от ABC News, който извести, че Тръмп съветва бившия съветник по национална сигурност Майкъл Флин, да се свърже с руските представители по време на изборната кампания през 2016 година.

Списъкът също включва, че администрацията на Тръмп е скрила доклад за изменението на климата. В друга новина се посочва, че президентът е имал ранен достъп до „хакерски документи“ от WikiLeaks ( публикуват се документи от източници, които разобличават корпоративната и правителствената корупция) съдържащи доклад от бившия директор на ФБР Джеймс Коуи, който ще отрече че Тръмп е бил разследван.

Без да назове никого, Тръмп също изказа похвала за някой велики репортери. Той продължи: „Въпреки някои много корумпирани и нечестни медии, има много велики репортери, които уважавам и много позитивни и вярни новини, представени на амерканския народ, за да се гордеем със страната!“

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама