Тоалети от тазгодишната церемония "Златен глобус" отиват на търг

18:15, 18 яну 18 / Любопитно 25 460 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Почти 40 черни вечерни рокли и смокинги, носени от холивудските звезди на тазгодишната церемония по връчването на филмовите отличия „Златен глобус“ ще бъдат предложени на онлайн търг с благотворителна цел. Той се организира от аукциона „И Бей“ и издателската къща „Конде Наст“.

Всички средства ще бъдат вложени във фонда Time's Up („Времето свърши“), оказващ правна защита на лицата, станали жертви на изнасилване и сексуален тормоз.

Под чукчето ще минат 39 рокли и смокинги в черни нюанси, които много от филмовите звезди, включително номинираните, облякоха специално за церемонията в знак на солидарност към участниците на движението против сексуалното насилие и половото неравенството. Става дума за социалното движение под названието MeToo ( "Аз също"), което набра популярност покрай редицата скандали, разтърсили кино индустрията в САЩ.

На аукциона ще бъдат предложени роклите на тазгодишните претендентки за „Златен глобус“ Никол Кидман, Рийз Уидърспун, Мерил Стрийл и смокинга на комика Сет Майерс, който беше водещ на галата.

Началната цена на тоалетите ще варира между 2,5 и 10 000 долара, в зависимост от стойността, определена от дизайнерите, стоящи зад създаването им.

Търгът ще бъде официално открит този петък и ще продължи една седмица.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама