Тръмп е променил възгледите си за стената с Мексико (ВИДЕО)

14:00, 18 яну 18 / Свят 25 592 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Възгледите на американския президент Доналд Тръмп за стената между САЩ и Мексико са еволюирали, съобщи Джон Кели, началник на неговия кабинет, пред Fox News.

Кели освен това не отрече слуховете, че е окачествил президента като „неинформиран“ когато е направил обещанията си за стената по време на кандидат-президентската кампания. Този коментар изтече по американските медии по време на среща за имиграцията в сряда.

В момента федералното правителство е заплашено от спиране на функциониране поради липса на финансови средства за държавните служби. За да не се случи това, до полунощ в петък конгресмените трябва да приемат мерки за финансиране на федералните агенции.

Демократите в Конгреса обаче настояват да се приеме защита за имигрантите, които са влезли в САЩ като деца преди години, познати в страната под името „мечтателите“. В момента те подлежат на експулсиране съгласно новата програма, въведена от администрацията на Тръмп.

Американският президент даде сигнал, че е готов на сделка с демократите в замяна на финансиране на плановете му за охрана на мексиканската граница, което включва строежа на стена.

Джон Кели съобщи, че администрацията сега иска да създаде стена от 1,300 км по границата, която е общо 3,100 км, в това число влиза подобрение на съществуващите прегради. Прогнозните разходи са 20 милиарда долара,  докато Тръмп първоначално говореше само за 10-12 милиарда.

По време на предизборната си кампания Тръмп освен това настояваше Мексико да плати изцяло строежа на стената. Началникът на кабинета му сега съобщи, че вече се търсят алтернативни начини за събиране на средствата, между които възможни такси за визи или предоговаряне на търговския договор НАФТА.

„Кампаниите са много различно нещо от управлението“, каза Джон Кели в интервюто. Според американските медии, Кели се опитва да убеди американския президент да промени позицията си по въпроса със стената.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама