Русия обмисля легализирането на частните армии, съобщават медии

11:40, 18 яну 18 / Свят 25 403 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В руския парламент ще бъде внесен законопроект за легализирането на частните военни компании, съобщават руски медии. Последните през последните месеци станаха известни като частни армии и тяхната дейност беше осветена от разрастването на конфликта в Донбас и намесата на Кремъл в Сирия.

Законът цели да извади формированията от сивата зона и да гарантира правата на заетите в тази дейност. Сирийският конфликт показа, че частните армии са ефективни и нужни. По тази причина законът има шансове да бъде приет.

Руски експерти посочват, че военните компании са легални в САЩ. Именно тези структури се използват от Белия дом в конфликтни точки.

Кремъл обаче не потвърди новината. „Това е въпрос, който не се отнася към прерогативите на Кремъл, затова не мога да добавя нищо повече“, коментира прессекретаря на руския президент Дмитрий Песков, цитиран от РИА „Новости“.

„Кремъл не е инициирал подобен законопрект, затова и на мен не ми е известно за съществувавенот на каквито и да е законопроекти“, добавя Песков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама