Медицинска сестра, убила десетки бебета в САЩ, може да излезе от затвора

10:34, 18 яну 18 / Свят 25 514 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

66-годишната бивша медицинска сестра Джени Джоунс, която изтърпява 159-годишна присъда поради убийството на десетки бебета в щата Тексас, може да излезе на свобода.

В периода от април 1981 г. до юни 1982 г. Джени Джоунс работи като медицинска сестра в Окръжната болница Бексър в Сан Антонио в щата Тексас. В този период умират 47 деца. За смъртта на 37 от тях директно е обвинена Джени Джоунс, която получава прозвището "Ангелът на смъртта".

Масовата смърт на бебетата предизвиква вниманието на нейните колеги, които наричат нейните дежурства "Смяната на смъртта".

Разследването на смъртта на едногодишната Челси Макклинън през 1982 г. категорично доказва, че Джени Джоунс е инжектирала смъртоносна доза в тялото на бебето. Джени Джоунс получава 99-годишна присъда за смъртта на Челси Макклинън.

Скоро след това тя получава още 60 г. за смъртта на още няколко десетки бебета.

Въпреки тежките си престъпления тази година може да излезе на свобода поради "добро поведение", съгласно законодателството в Тексас. Прокуратурата в щата обаче се закани да направи всичко възможно за да предотврати пускането на свобода на "Ангела на смъртта" Джени Джоунс.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама