Борисов: Един изстрел в Косово може да разклати цяла Европа

16:40, 17 яну 18 / Политика 25 435 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Българският премиер Бойко Борисов поиска от Европейската комисия ясна рамка за интеграцията на Западните Балкани в Европейския съюз.

„Знаем, че в мандата на тази Европейска комисия няма да има нови държави членки от Балканите. Много ясно и честно трябва да им кажем какви надежди могат да хранят. Познавайки региона, смея да твърдя, че това е точния момент, в който трябва да направим това“, заяви Борисов по време на речта си в Европейския парламент в Страсбург, в която представи на приоритетите на Българското председателство.

Като визира убийството на косовския сръбски политик Оливер Иванович Бойко Борисов предупреди Европейския парламент: „Видяхте какво се случи вчера – само един куршум и ситуацията се промени драстично. Балканите са една много крехка конструкция и ако започне да се клати, цяла Европа ще се разклати“.

"Стабилността на Балканите пряко отговаря за стабилността на Европа“, категоричен беше Борисов и напомни, че има много плодородна почва за развитието на радикален ислям в балканските държави, тъй като мюсюлманското население е голямо.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама