Жълт код за силен вятър в цялата страна

07:30, 18 яну 18 25 419 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Жълт код за силен вятър е в сила за цялата страна днес, съобщават от НИМХ. Очаква се северозападният вятър да бъде със средна скорост 14-19 м/с и пориви до 24 м/с. 

От НИМХ съветват да се внимава за летящи предмети. 

В четвъртък валежите ще спират, а привечер и облачността ще започне да се разкъсва и намалява. Температурите ще се понижат и максималните ще са предимно между 0 и 5 градуса.

Над Черноморието ще бъде облачно и с валежи предимно от дъжд. Максималните температури ще са 4-6 градуса. Температурата на морската вода е около 8 градуса.
 
В
планините ще бъде облачно, ветровито и с валежи от сняг. Ще духа бурен, по високите и открити части и ураганен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 5 градуса, на 2000 метра - около минус 9 градуса.
 
В
петък ще преобладава слънчево време, вятърът ще отслабне, ще се обърне от югозапад. Дневните температури ще се повишат, но сутрешните в много райони ще са отрицателни - между минус 7 и минус 2 градуса.

В събота в Източна България вятърът ще се задържи от юг и температурите ще се останат високи за януари - до 12-14 градуса. В Западна България вятърът ще се ориентира от северозапад и ще започне застудяване. Облачността ще се увеличи, ще завали, дъжд и сняг.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама