Борисов: Освен втори лифт, една керемида повече няма да се сложи

14:23, 17 яну 18 / Политика 25 422 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Това заяви премиерът Бойко Борисов Борисов пред евродепутатите в отговор на въпрос за втори лифт в Банско по време на дискусията за приоритетите на Българското председателство, проведена днес в ЕП.

„Изпитвам огромно уважение към българските природозащитни организации и само преди 10 дни бях на среща с тях. Спирал съм инфраструктурни проекти с години, за да може да се излюпят новите щъркели. Карал съм министрите да пренасят лично блатни кокичета, за да не остане нито един стрък смачкан от валяк. Всичките ни европейски инфраструктурни проекти са с тунели за мечки, вълци, костенурки. Трасета сме променяли“, изтъкна министър-председателят.

„Ще изграждаме само втори лифт на Банско. Сега има един и туристите чакат с часове, за да се качат. Мога да Ви подпиша тук, че става дума за реализация на втори лифт. Той е нужен не само за туристите, но и за природата, защото сега те се качват с автомобилите си там. За да поддържаме този път ние го осоляваме през зимата и десетки дървета около него загиват.

Гарантирам Ви, че няма да се допусне незаконна сеч. България е първа в Европа през последните години по нови гори и единствената, която разширила горите си от всички европейски държави“, обясни Борисов.

„Имате моята гаранция, че освен втори лифт, една керемида повече няма да се сложи“, добави премиерът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама