ГЕРБ: Вотът на недоверие е за да дават Нинова по новините

14:05, 17 яну 18 / Политика 25 697 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Докато цяла Европа приветства Българското председателство, в лицето на българската делегация, която е водена от премиера Борисов, тук ставаме свидетели на едни самоцелни действия, които целят да имитират дейност. Това е имитация на политическа дейност. Внася се вот на недоверие без мотиви. След дълги преговори и закани, получаваме един вот, който е обречен на загуба”, коментира днес пред журналисти депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

"Това е лошо изиграна тактическа грешка и съм сигурен, че те ще понесат всички политически негативи на тази своя позиция. Една от основните цели на този вот, според мен, е Корнелия Нинова да я дават в новините",
добави Биков.


По думите
му целите на един вот на недоверие би трябвало да бъдат три:

"Първата - е да се свали правителството. Очевидно няма да успее. България бележи най-добрите си политически показатели през последните години”.

 Втората възможна цел  според него би могла да бъде корекция на определена политика.

„Корупцията е една обща тема, която дава възможност
за разтягане на локуми, за патетика, за морализаторстване, но нищо конкретно. Аз, доколкото разбирам, вотът на недоверие до момента е насочен срещу Делян Добрев, който нито е министър-председател, нито е министър в правителството”, добави Биков.

По думите му на трето място една от възможните цели на вота, е да се обедини опозицията.

"Тази цел не е постигната. Имаме вот, който щеше да бъде внесен от двете опозиционни партии, вече е внесен само от едната. Другата, с различни мотиви, ще гласува против правителството”,
коментира той по повод отказа на БСП да внесе вота заедно с ДПС.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама