Скандал - британски депутат искал стерилизация на безработните

13:22, 17 яну 18 / Свят 25 389 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Британският депутат Бен Брадли трябваше да се извини за думите си, че мъжете на социални помощи трябва да бъдат подложени на вазектомия.

„Великобритания ще се удави в обширното море от безработни прахосници“, ако бедните семейства имат твърде много деца, гласи коментар на Брадли в личния си блог пост, направени през 2012 г. Брадли казва още, че хората на социални помощи трябва да спрат да имат деца, ако не могат да си ги позволят и предлага да бъдат стерилизирани.

Коментарът е бил направен в подкрепа на ограничаването на социалните помощи, искано от правителството. След като написаното в блога бива забелязано от BuzzFeed News то е било изтрито. Депутатът заяви, че е пораснал от 2012 година, когато е коментирал в блога и че съжалява за думите си.

28-годишният Брадли беше назначен от премиера Тереза Мей през миналата седмица за вицепредседател на младежката организация на торите. Опонентите на Тереза Мей веднага я атакуваха. Кет Смит, експерт по въпросите на младежта заяви: „Тези отвратителни коментари разкриват срамното отношение на Консерваторите към безработните. Това, че те идват от човек, който Тереза Мей посочи като вицепредседател на своята партия, говори много. Партията на наглеците е жива и в добро здраве“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама