Защо британците предпочитат Слънчев бряг?

12:00, 17 яну 18 / Любопитно 25 368 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Англичани са посъветвани да се отпраявт към България през лятото, след като проучване обяви, че Слънчев бряг е победител сред 42 дестинации. Класирането е по отношение на стойността на парите.
Резултатите от проучването на “Ваканционен паричен отчет 2018“ във Великобритания са резултат от калкулирането на разходите за някои „неизбежни“ разходи по време на почивката за една средностатистическа двойка, включващи вечеря в ресторант с три ястия и вино, напитка от плажен бар, слънцезащитен лосион, ежедневни консумативи, предвидени такси и разходи.
България, и що се отнася до лятна ваканция и Черноморието ,печелят, след като проучването стигна до заключението, че „неизбежните дневни разходи“ ще костват на британци около 38 паунда или 84 лева, което е доста по-ниско от най-близкия европейски съперник в това отношение – Алгавре, в най-южната провинция на Португалия.

Великобританско издание изпрати свой редактор на визита в Слънчев бряг, който припомни, че в курорта прелива от нощни заведения, плажове и всякакви други забавления, но също така остава помрачен от „комунистическите епохи“. Редакторът отбеяза, че проучването е основано на неизбежните ежедневни разходи, които не включват самолетни билети, такси и хотел.

През последните години се забеляза, че в Слънчев бряг преобладават чуждестранни туристи, предимно Англичани. Значителният обаче спад в стойността на валутата на Обединеното кралство, особено спрямо еврото, стимулира интереса на британците към дестинации отвъд Европа и това наистина индексира по-слаб сезон през 2017 година спрямо предходната.

Въпреки това Слънчев бряг остава предпочитана морска дестинация за млади и стари от различни държави в Европа и извън еврозоната.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама