Нинова: Има опасност за националната и финансова сигурност на страната

11:40, 17 яну 18 / Политика 25 346 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Има опасност за националната и финансова сигурност на България”, обяви в декларация от парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя уточни, ще информацията, с която разполага е засекретена и не може да я оповести.

Затова Нинова поиска извънреден председателски съвет в парламента и закрито заседание, за да може всички депутати да се запознаят с тази информация.

В 11:00 часа БСП ще внесе мотивите за вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов за провал в политиката за борба с корупцията. На 20 декември с наше писмо поискахме от Главна прокуратура да предостави информация за извършената проверка от ДАНС и от прокуратурата в приходните агенции. На 9 януари в секретно деловодство на българския парламент постъпиха три документа - доклад на ДАНС; доклад на Прокуратурата и писмо от финансовия министър Горанов. За съжаление законът ни забранява и в момента да си служа с имена на хора, с имена на фирми и с числа за злоупотреби и корупция. Но мога да предоставя информация, че в резултат на тези проверки, на разпити на свидетели и на експертизи, е направен извод за заплаха за финансовата сигурност на страната, а от там и за националната сигурност. От правоохранителните органи на България, не от опозицията и не само заради вота на недоверие“, посочи Нинова.
 
„Тези констатации с указания на главния прокурор стоят на бюрото на българския министър-председател Бойко Борисов от август 2016 г. Сега сме 17 януари 2018 г. Нищо не е направено. Констатациите към 4 януари са, че проблемът е същият. Не мога да ви го разкажа, защото е секретна информация, но проблемът е същият и продължава да е заплаха за финансовата сигурност на страната“, допълни лидерът на БСП.

Тя призова истината да стане достояние.
 
„За каква корупция става дума? Защо министър-председателят година и седем месеца не е взел мерки? Покровителства ли се тя на най-високо равнище в страната?“
 
Корнелия Нинова настоя в четвъртък да бъде свикан Извънреден председателски съвет с две искания: „или документите да се разсекретят, или да се направи закрито заседание на парламента“.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама