Жител на Мичиган беше експулсиран след 30 години в САЩ (ВИДЕО)

11:25, 17 яну 18 / Свят 25 442 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Американско семейство беше разделено от имиграционните власти, които експулсираха бащата след 30 години живот в САЩ.

Хорхе Гарсия пристига в страната незаконно със своите родители когато е едва на 10 години. В момента е на 39. В момента има съпруга и две деца, които са американски граждани.

Синди Гарсия, съпругата му, споделя, че още от 2005 г. полагат всички възможни усилия Хорхе да стане законен гражданин. Той редовно е бил проверяван от имиграционните служби и е подавал молби за удължаване на престоя си. „Досега сме дали на имиграционните над 125 000 долара“, споделя Синди.

„Никога не правехме нищо без разрешение от имиграционните, защото всеки път, когато напускаме града, трябва да им кажем къде отиваме“, припомня си тя. За последно проверка им е била правена през ноември, когато агентите заявяват на Хорхе, че трябва да напусне страната на 15 януари.

 

 

Синди в момента работи по връщането на Хорхе обратно в САЩ, но в най-добрия случай ще бъдат нужни най-малко 18 месеца докато получи изслушване.

Случаят на Хорхе не е единствен откакто в началото на миналата година американският президент Доналд Тръмп прекрати програмата за програмата, защитаваща от експулсиране стотици хиляди хора, пристигнали в САЩ нелегално като деца.

Министерство на вътрешната сигурност огласи нови директиви за експулсиране на хора без документи, като тогава подчерта, че почти всички от 11-те милиона незаконно пребиваващи в САЩ подлежат на експулсиране.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама