Знаете ли какво е климоджи? (СНИМКИ)

17:45, 17 яну 18 / Любопитно 25 446 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Графични дизайнерки от САЩ създадоха набор от стикери за мобилни телефони, насочени към климатичните промени, и ги нарекоха „климоджита“, съобщи "Върдж", цитиран от БТА.

Емоджитата се превърнаха в своеобразен език, но доскоро на него беше трудно да се говори за климатичните промени - нямаше изображения за замърсяване, пожари или покачващи се нива на морското равнище. Затова се погрижиха графичните дизайнерки Марина Зурков и Винята Пани.

 
Снимка: Twitter

Иконите изобразяват топящи се ледници, изгладнели бели мечки, мъртви дървета и наводнени хора. Предназначени са да привлекат вниманието към някои от най-важните проблеми на нашето време - глобалното затопляне и унищожаването на околната среда.

Благодарение на двете художнички, вече има емоджи на кит с пластмасова бутилка в стомаха и на пластмасова бутилка със скелет на риба вътре.

Климоджитата“ бяха направени по творчески проект, финансиран от Нюйоркския университет, но Марина Зурков планира да разшири употребата им. Тя възнамерява да провери възможността Facebook да добави стикерите към библиотеката си. За целта обаче трябва да ги използват повече хора. Към настоящето около 400 души са свалили набора от климатични емоджита.

 
Снимка: Twitter

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама