Майка е държала дъщерите си заключени с години в Свищов

10:06, 17 яну 18 25 327 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Две жени са били държани под ключ от майка си в Свищов. Те са открити в безпомощно състояние и в условия на крайна мизерия. Майката е задържана, а дъщерите са настанени в болница. Предстоят медицински и психиатрически експертизи, съобщи БНТ като се позова на наблюдаващия прокурор Блага Георгиева.

Анжела и Стефка по непотвърдена информация са на 40 и 37 години. Съседите не са ги виждали от години, а майката е обяснявала, че живеят в София и не поддържат връзка с нея.

Разследващите влезли в къщата след сигнал на съсед. Заварили ужасяваща гледка. Двете жени стояли заключени в една стая, неадекватни, некомуникативни, потънали в изпражнения. Най-вероятно двете са с психични проблеми, съобщава БНТ.

Няма данни за престъпление от извършената проверка на полицията в къща жилището на ул. "Георги Тишев" в Свищов, не са установени следи от насилие върху двете сестри. Жените не са били връзвани, нито бити или изтезавани, съобщиха пред "24 часа" от полицията.

Майката не е задържана, но по случая е образувана преписка и проверката продължава. Майката твърдяла, че дъщерите й сами не искали да излизат от дома си. Според нея те не са прекрачвали прага на семейното жилище от 5-6 години.

„Двете жени ще бъдат настанени в социално заведение. С тях ще работят психолози, за да установят какво се е случило през годините“, каза кметът на Свищов Генчо Генчев.

Предстои тепърва да се назначават медицински и психиатрични експертизи. Ще бъдат разпитвани съседи и близки на трите жени. Съседи обаче твърдят, че често са чували виене и плач от зловещото жилище.

По информация на „24 часа” двете сестри преди години са били интелигентни и образовани. Завършили са висше образование и едната е работела в Народния театър в София.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама