ТАСС: САЩ готвят нови санкции срещу Русия

17:00, 16 яну 18 / Свят 25 431 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

САЩ готвят нови санкции срещу Русия, които ще бъдат оповестени на 29 януари, твърди агенция ТАСС, като цитира американският посланик в Русия Джон Хънтсман. Наказателните действия ще са в отговор на предполагаемата намеса на Русия в президентските избори в САЩ, обвинения, които Москва отрича.

Новите санкции ще засегнат кратко и дългосрочните отношения между двете страни, коментира Хънтсман. Все още е рано да се каже колко хора в Русия ще бъдат засегнати от санкциите.

Вашингтон и неговите съюзници вече наложиха санкции срещу редица руснаци и руски компании заради конфликта в Крим.

На 2 август миналата година американският президент Доналд Тръмп подписа закон за икономически санкции върху Русия, Иран и Северна Корея. Съгласно него, американската администрация трябва да представи на Конгреса до 29 януари списък с политици и бизнесмени, близки до властта.

На американските граждани и компании ще бъде забранено да си сътрудничат с хората от списъка, които освен това ще бъдат лишени от достъп до американската финасова система. Все още не се знае дали този списък ще бъде официално оповестен.

Наскоро руският „Комерсант“, като цитира неназовани източници във Вашингтон, съобщи, че списъкът може би ще включва над 50 души и до 300 техни роднини.

Преди приемането на новите санкции сенатори демократи изнесоха доклад от 200 страници с призив за по-голямо внимание върху руската заплаха като дестабилизиращ фактор.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама