Въвеждат доброволна служба в България

14:55, 16 яну 18 / Политика 25 566 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ще бъде въведена доброволна служба за младите хора в България. Това съобщи в Смолян вицепремиерът и министър на отборната Красимир Каракачанов.

Той беше категоричен, че не се е отказал от намеренията си за връщане на казармата, а въвеждането на доброволната служба е била първа крачка в това отношение. 
 
„Продължавам да настоявам да се въведе казармата, тъй като смятам, че
младите момчета и мъже в България трябва да имат военна подготовка. Постоянно говорим за рисковете в света, в който живеем. Те не стават по-малко, а за съжаление те стават повече и за още по-голямо съжаление рисковете се приближават все повече до границата на България, така че за мене е задължително“, коментира Каракачанов.

Според министъра на отбраната, той имал уверение от премиера и парламента, че ще подкрепят въвеждане на доброволна служба.
 
Той уточни, че се предвижда и
заплащане на доброволците.
 
Каракачанов предлага въвеждането на швейцарската система, при която има обучение на всички, като то да бъде кратко - в рамките на шест месеца, а след това те да влизат в резерв и да опресняват знания и подготовка.
 
Стана ясно още, че в национален план
недокомплекта в армията е 5500 бройки. „Ние сме отделили около 30 млн. лв. от отпуснатите 105 млн.лв. за този проблем. С тях са подсигурени средства за 1300 бройки по щат”, заяви той.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама