Предстои фестивал „Mousikē-Téchnē“

18:20, 16 яну 18 / Култура 25 581 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Предстои фестивал „Mousikē-Téchnē“ - „Практикуването на музика“ или различните гледни точки за създаване на музика от утвърдени в кариерата си композитори

Фестивалът ще се състои от 17-20 януари 2018 г. в Център за култура и дебат „Червената къща „Андрей Николов“, ул. „Любен Каравелов“ №15.

Той се организира от домакините и департамент „Музика“ на Нов български университет и ще се проведе със специалното участие на проф. Милена Моллова.

В две вечери, на 17 и 20 януари 2018 г., в рамките на една презентация и един концерт ще прозвучат най-нови творби от областта на електронната музика и компютърното музициране със синтезатор с помощта на съвременен софтуер – в студио и при концертно изпълнение. 

Във втората вечер, на 18-ти иянуари, в изпълнение на най-новите творби от областта на електронната музика и компютърното музициране със синтезатор с помощта на съвременен софтуер, публиката ще се запознае с работата на голяма група млади автори, студенти от програмите по електронна и компютърна музика на Нов български университет, и техните идеи за прилагане в творческия процес на съвременните музикални технологии, на дигиталната музика, на най-нови типове технологично оборудване и софтуер, както и практики за работа в творчески колектив и интердисциплинарни екипи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама