Нова телефонна измама с импулсни номера от остров в океана

12:00, 16 яну 18 25 810 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Във Facebook се разпространява предупреждение към телефонните потребители за нова телефонна измама по метода „пропуснато повикване“. Много хора сигнализират, че вече са получили такова обаждане.

Еднократното позвъняване е от непознат номер +247 и с шест цифри след това. Кодът е от остров Възнесение в Атлантическия океан. Любопитните, върнали обаждане, ще открият в сметките си такса от 19,95 долара на позвъняване. Номерата се генерират на случаен принцип от системата на телефони за развлечения за възрастни.

Пред bTV капитанът на националния ансамбъл по художествена гимнастика Симона Дянкова сподели, че е от атакуваните. Тя решава да се обади обратно след което забелязва, че текущата й сметка е по-висока от обикновено. Веднъж върнала обаждане, позвъняванията зачестили.

Американската полиция е разследвала подобна измама преди близо 3 години. Обикновено измамниците избират за седалище място като остров Възнесение, където няма строги правила за телекомите, коментира пред телевизията експертът по информационна сигурност Борислав Сестримски.

Телекомите у нас съветват абонатите си да блокират непознатите чуждестранни номера и да не връщат обаждания към тях. Една от компаниите у нас дори е преустановила избирането и пренасочванто към остров Възнесение още през 2013 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама