Зам.-министър на здравеопазването: Кризата в общинските болници е управленска

09:23, 16 яну 18 / Политика 25 389 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Освен с 28 милиона лева, здравното министерство ще помогне на общините да преструктурират губещите болници. Това заяви заместник–здравният министър Бойко Пенков тази сутрин в ефира на Nova TV.

Той коментира, че едва 10% от лечебните заведения са пред фалит и кризата в случая не е толкова финансова, колкото управленска.

Една от болниците с големи задължения е общинската в Гоце Делчев. Задълженията ѝ възлизат на 800-900 хил., а годишно през нея минават 7000 пациенти. 

Изключително трудно се справяме с финансовите задължания, всяка година растат. Около 85% от приходите ни отиват за възнаграждения на персонала, които никак не са високи”, заяви директорката болницата.

Според зам.-министърът на здравеопазването трябва да има преструктуриране и реорганизация на дейността в губещите болници.

Има 126 общински болници, има и 130 частни. Да сте видели частните да стачкуват, защото не им стигат парите? Всяка болница трябва да си прави много строго сметка на парите и да си прецизира разходите. Еднакво е заплащането и за едните, и за другите”, дошулни Пенков. 


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама