Какво време ни очаква във вторник?

07:30, 16 яну 18 25 313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Във вторник още преди обяд валежите ще спрат и облачността ще се разкъса, но по-късно отново ще се вплътни. Вятърът временно ще отслабне и ще се ориентира от югозапад. Привечер в западните райони отново ще завали сняг. Максималните температури ще бъде между минус 1 и 4 градуса, в крайните югозападни райони и по Южното Черноморие до 7-8 градуса.

През нощта срещу сряда на места в останалата част от страната ще превали слаб дъжд и ще се образуват поледици.
 

В планините ще е предимно облачно и мъгливо. През деня валежите временно ще спрат, но вечерта в масивите от Западна България отново ще завали сняг. Ще духа умерен югозападен, а по билата силен до бурен западен вятър. Температурите ще се повишат и максимална на височина 1200 м около 0 градуса, на 2000 м - около минус 5 градуса.

Над Черноморието ще е предимно облачно. Още преди обяд валежите ще спрат. През деня вятърът ще отслабне и ще се ориентира от югозапад. Максимални температури на въздуха: 4-8 градуса. Температурата на морската вода е 8 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

В сряда ще духа слаб до умерен югозападен вятър, температурите бързо ще се повишат. Привечер и през нощта срещу четвъртък, с преминаването на бърз атмосферен фронт, от запад на изток на много места в страната ще превали дъжд, който в Северна и Западна България ще премине в сняг и бързо ще спира. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще нахлуе студен въздух.

В четвъртък ще е студено и ветровито. Преди обяд в югоизточната половина от страната все още ще превалява, а в северозападната облачността ще се разкъса и бързо ще намалее. След обяд валежите навсякъде ще спрат.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама