КЗП: Консултацията с експерт преди теглене на кредит спестява разходи по изплащането му

09:00, 14 яну 18 25 652 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Потребителите могат за изпаднат в неприятната ситуация да се изправят пред  допълнителни разходи при издължаването по кредити, ако при тегленето им не са успели да вникнат достатъчно добре в съдържанието на документите, които подписват. За това предупреди председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов.

Ако нещо не е ясно, е добре хората да ползват експерти за консултация. Те са професионалисти и могат да насочат вниманието на потребителя върху онези притеснителни моменти в договора и всички съпътстващи го документи, които биха били неразбираеми. Възможно е консултацията да доведе до допълнителен разход, но той да се окаже много по-малък от този, който би следвало да се направи, ако потребителят не е разбрал и е подписал нещо, в резултат на което се е задължил”, коментира Маргаритов.

Председателят на КЗП изрази мнение, че настъпващите промени в онлайн търговията, включително и в процеса на нейното естествено развитие в конкуренция с конвенционалната, са в полза на потребителите.

Потребителите осъзнаха, че онлайн търгуването може да им помогне, да им даде по-изгоден начин да пазаруват, да общуват, да сравняват, да търсят това, което им е необходимо и по този начин да бъдат доволни всички страни”, допълни Маргаритов.    

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама