Френска eвродепутатка иска сваляне на клипа за българското председателство

18:30, 12 яну 18 / Политика 25 346 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Френската евродепутатка Карима Дели поиска да бъде свален клипът за българското председателство на Съвета на ЕС. Тя намекна в Twitter, че клипът толерира сексуалния тормоз.

 

"Противно на това, което се твърди в официалния клип на Съвета на ЕС, чието председателство този месец пое България: "не" никога не значи "да". Основно правило за съгласие и уважение към жените. Искам свалянето му", написа евродепутатката.

В клипа се разказва за България, в която няма как да не се влюбиш от пръв поглед. В него момче и момиче се запознават във влака. "Когато я срещнете за пръв път, може да Ви даде грешен сигнал. Помнете, тук "не" може да значи "да". Не че се опитва да ви обърка, кани Ви да я опознаете сами", се казва в началото на клипа.

 

Именно това разгневи евродепутатката.

Заместник-министърът на външните работи
Георг Георгиев изрази мнението си като гражданин в личната си страница във Facebook. Той написа:

Оставяйки настрана тоталното изопачаване на фактите и скандалното непознаване на българските култура и нрави, няма да скрия възмущението си от абсолютната подигравка с традициите и порядките на българите. В нашата държава кимането с глава за “Да”, на повечето места в света се възприема за “Не”.

И го казвам като българин от България, в която за втори пореден път жена заема поста на председател на най-висшата институция-Народно събрание. Като българин от България, в която жена е вицепремиер. Като българин от България, в която двуцифрен процент от състава на Министерския съвет са достойни български дами. Като софиянец от столицата, чийто кмет е жена. В заключение - като син и българин, свеждам глава пред българската смела, силна и борбена жена и майка, но кимането тук за “Да”, при други означава “Не”“, добави Георг Георгиев.

 

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама