Елена Йончева дава на прокурор Делян Добрев

13:21, 12 яну 18 / Политика 25 381 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Депутати от БСП внасят сигнал до прокуратурата за фирми, свързани с народния представител от ГЕРБ Делян Добрев, съобщи депутатът от БСП Елена Йончева в парламента.

"Кум гейт е само на повърхността, само най-видимата част от тази афера. Налице е усвояване на огромен обществен, общински ресурс от един роднински кръг. Днес внасяме в прокуратурата документи за спечелени обществени поръчки за над 50 млн. лв. Това са група компании, търговски дружества, свързани помежду си чрез акционери, съдружници, управители. В тези дружества пряко или чрез свързани лица участват зетят на Делян Добрев - Даниел Гаргов", обясни Йончева.

Настояваме прокуратурата да провери спечелване на обществени поръчки за саниране на блокове по програмата за енергийна ефективност от юни 2017 г.”, обясни депутатът от БСП.

Йончева обясни, че обществената поръчка е за 11 блока, явяват се 130 кандидата, 10 от блоковете са спечелени от фирми на зетя на Добрев Гаргов.

"Настояваме прокуратурата да извърши проверка за участието на Делян Добрев в дружества, свързани с офшорни компании. Прилагаме документи, които показват, че роднинските фирми, които печелят огромни обществени поръчки в различни сектори в Община Хасково, получават парични средства от офшорни компании на Сейшелските острови и Маршалските острови", отбеляза депутатът.

Тя поиска прокуратурата да провери още как са обезпечени тези заеми и произхода на средствата.

От БСП настояват прокуратурата да извърши проверка и за произхода на средства за строителство на завод за палети от фирма "Визьор", която е собственост на родителите на Делян Добрев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама