Тръмп: Защо са ни хора от "мизерните" страни?!

11:33, 12 яну 18 / Свят 25 413 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Доналд Тръмп отново предизвика гняв, когато съобщи, че изразява чувство на неудовлетвореност от хората идващи в САЩ от страни от третия свят.
Според източници от CNN, на заседание на затворена врата в Овалния кабинет, депутати предложиха на Тръмп да съкрати лотарията за „зелена карта“ наполовина, а основна тема на срещата е била имиграционната политика на американската администрация.
„Излишъкът“ идва от хора от Африка, Салвадор и Хаити.
„Защо са ни хора от тези мизерни дупки?“, е казал Тръмп по време на срещата. Президентът е последователен критик на имиграцията, макар че в забележките си той каза, че ще се оправи с част от мигрантите, а администрацията му е приела забрани за пътуване, насочени главно към мюсюлманските страни.
Неговите забележки обаче изглежда игнорират основната хуманитарна цел на държави с временно защитено положение (TPS). Това се предоставя на лица от страни, в които условия като война, природни бедствия или политически борби не позволяват на гражданите безопасното им пребиваване.
От Белия дом не отричат думите на Тръмп. Вместо това в официално заявление обявиха, че „президентът Тръмп се бори за намиране на решение, което ще направи страната по-силна, като приема тези, които биха допринесли за растежа на икономиката в САЩ.“

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама