Журналист се закани да съди Лиляна Павлова в Белгия

15:22, 11 яну 18 25 494 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Работещият в Брюксел български журналист Георги Готев се закани да съди в белгийски съд министъра по Европредседателството Лиляна Павлова за клевета. Причината е думи на Павлова, че неговият сайт е разпространител на "фалшиви новини" и "слово на омразата", пише dir.bg.

"След консултация с юристи мога да изправя Павлова пред белгийски съд за клевета.
Моят сайт оперира от Белгия и смятам нейните твърдения за увреждащи моята работа", заяви Готев.

Журналистът разказа, че в четвъртък Лиляна Павлова се е срещнала с група от 56 журналисти, поканени да отразят откриването на българското председателство.

Запитана от финландския журналист Пека Миканен какво мисли за сайта
на Готев и за лошия образ на България в медийната свобода, тя отговорила, че дори не желае да говори за него, защото разпространява "слово на омразата" и "фалшиви новини", а инициаторът на сайта работел "срещу своята страна".

"Това не е официалният сайт на председателството. Този сайт, въпреки че дублира името на българското председателство, не бива да се взема предвид, когато се отразява националната позиция, по който и да е въпрос. Мисля, че няма нужда да даваме гласност. Свободата на медиите не означава, че трябва да допускаме реч на омразата или фалшиви новини", е заявила още Павлова, без да конкретизира.

Сайтът е създаден през есента на миналата година от Готев, който е зам.-главен редактор на базираната в Брюксел медия Euractiv.

"Аз "не работя срещу страната си", а й служа, което смятам за свой дълг като журналист и гражданин", коментира той.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама