НС отхвърли искането на БСП за изслушване на Борисов за убийствата от последните дни

10:02, 11 яну 18 / Политика 25 394 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Парламентът отхвърли искането на БСП премиерът Бойко Борисов да бъде изслушан в пленарна зала относно ситуацията със сигурността в страната, съобщи БГНЕС. За предложението гласуваха 100 народни представители, против бяха 69 и 38 се въздържаха.

От БСП аргументираха вчера искането си с това, че трябва отговор дали институциите могат да гарантират сигурността на гражданите. Заместник-председателят на партията Кирил Добрев даде пример с отвличането преди месеци на сина на бизнесмен, опита за убийство на данъчен инспектор, шесторното убийство в Нови Искър, убийството на бизнесмена Петър Христов.

 “Вотът на недоверие към кабинета "Борисов 3" остава за корупция, в което влиза и престъпността”, добави Кирил Добрев.

Преди днешното гласуване Драгомир Стойнев от левицата коментира, че премиерът е отговорен за националната сигурност и затова тяхната молба е да го поканят да дойде в парламента и да обясни зачестилите убийства, които плашат гражданите. „Искам министър-председателят да дойде и да обясни конкретни стъпки и действия. Имаме нужда в парламента какви са първите стъпки, така че хората да бъдат спокойни, че има държава и институции, които се грижат за гражданите си”, заяви още Драгомир Стойнев.

Председателят на правна комисия и депутат от ГЕРБ Данаил Кирилов възрази относно необходимостта от изслушване на премиера Бойко Борисов в парламента точно в днешния ден, при положение че Комисията по вътрешен ред и сигурност е насрочила изслушване на политическото ръководство на Министерство на вътрешните работи, включително и с участие на главния прокурор Сотир Цацаров.

„Компетентните комисии ще съберат съотносимите факти и обстоятелства и при необходимост от продължаващ дебат предполагам, че тогава би възникнало основание за изслушване. На всички ни е известно, че се състоя заседание на КСНС при президента, където цялата публика разбра за дебатите и изнесените доклади, за позициите на парламентарно представените партии“, каза още Данаил Кирилов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама