Тръмп: Може "евентуално" да се включим отново към Парижкото споразумение

10:15, 11 яну 18 / Свят 25 351 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Президентът Доналд Тръмп заяви, че САЩ може и да се върнат "евентуално" към Парижкото споразумение за климата.

"Честно казано, това е споразумение, с което нямам проблем, но имам проблем с условията, които те подписаха, защото, както обикновено, те сключиха лоша сделка", каза Тръмп по време пресконференция в Белия дом заедно с норвежкия министър-председател Ерна Солберг, пише БГНЕС.

"Така че може и да се включим отново... евентуално", добави президентът.

Миналият юни държавният глава на САЩ обяви намерението си да се оттегли от споразумението за ограничаване на емисиите от глобалното затопляне. Процесът по напускането е дълъг и сложен, а коментарите на Тръмп връщат на дневен ред отново въпроса дали той наистина иска окончателното оттегляне на страната си, или желае да договори просто по-леки изисквания към САЩ.

Тръмп се представи и като “шампион на екологията”. "Аз съм много привързан към “околната среда”. Ние искаме чиста вода, чист въздух, но и конкуретноспособни бизнеси", обясни той. "Един от най-големите активи на Норвегия е едно нещо, наречено вода", допълни Тръмп. "Тя има огромна водна енергия, огромна. Всъщност голямата част от вашата енергия или електроенергия произлиза от водите. Иска ми се и ние да можехме да направим така", допълни американският държавен глава.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама