Сарафов: Несъмнено Росен Ангелов е извършител на шесторното убийство

16:44, 10 яну 18 25 491 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"В нас няма никакво съмнение кой е извършителят на шесторното убийство в новогодишната нощ в Нови Искър", каза заместникът на главния прокурор и директор на Националната следствена служба Борислав Сарафов на нарочен брифинг по темата.

Той съобщи, че едно и също оръжие е умъртвило както Кети Кюхова, така и останалите в къщата. Със същото оръжие се е самоубил и Росен Ангелов. “По ръцете има натривки и барутни частици, същите, които се намират и в неговото тяло. Тоест той е умъртвен със същото оръжие. На местопроизшествието са намерени и иззети дрехи с кръв - те са на Росен Ангелов, а кръвта на Кети Кюхова и Неделчо. За нас несъмнено Росен Ангелов е извършител на шесторното убийство", каза Сарафов.

Шефът на следствието уточни още, че по тялото на Ангелов не са открити никакви следи от борба, нито от упойващи вещества. „Това е просто човек, който е легнал и се е самоубил“, каза той. Заглушителят пък е направен саморъчно от Ангелов, след като е видял как се прави в интернет.

"Кети Кюхова е убита първа, след като е излязла от дома си, за да разходи кучето. Това е станало след 19:30 часа на 31 декември. Тя е застреляна в района на къщата, в която живее. След това - след 23 часа, Росен Ангелов е убил и останалите петима. След това убиецът е изхвърлил тялото на Кети в кладенеца ", подчерта той.

"Мотивът на Ангелов да извърши тежкото престъпление е смесен - както емоционален, защото е отхвърленият любовник, така и финансов”, обясни Сарафов.

Той обясни, че Кети е почиствала домове. “Те са били на заможни българи, живеещи в София и околностите. Някои от тях Росен е искал да ограби. Това е и една от причините за разрива между тях. Кети не е искала да му предостави достъп до някои от тези домове - ключ и код на алармените системи. Тогава Кети е разбрала, че любовта му не е била безкористна, искрена и сърдечна. За връзката й са знаели всички нейни роднини, затова са убити", каза шефът на следствието.

Относно бързите резултати от ДНК експертизите Сарафов обясни, че още през август 2007 г. Росен Ангелов е имал полицейска регистрация и тогава от него е взето ДНК, затова и веднага са разкрили, че Ангелов е замесен.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама