Трансджендър модел за първи път на корицата на немския Playboy

13:36, 10 яну 18 / Свят 25 1035 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Немското издание на Playboy слага на корицата си за първи път в своята история трансджендър модел. 21-годишната Джулиана Фарфала е добре известна в Германия след участието си в местно телевизионно реалити-шоу.

„Тя е красив пример за това колко е важна борбата за самоопределение“, коментира главният редактор на изданието Флориан Боитин. Според него, поставянето й на корицата е в крак с традицията на създателя на списанието Хю Хефнър „за решително  противопоставяне на всяка форма на отхвърляне и нетолерантност“.

Броят излиза в продажба в четвъртък.

снимка: Instagram

Фарфала, чието рождено име е Паскал Радермахер, е от германския град Брайсгау. Тя споделя, че още от ранна възраст е усещала, че се намира в грешното тяло, затова на 16 години се подлага на операция за смяна на пола.

В Instagram Фарфала споделя, че е „супер горда“ с корицата и се надява нейният опит да окуражи други трансджендър (или трансполови) и транссексуални хора.

Първата трансджендър плеймейтка на корицата на Playboy стана французойката Инес Рау през миналата година. Тя обаче не е първият трансджендър модел попадал в списанието. Още през 1981 г. трансджендър актрисата Керълайн „Тула“ Коси е била заснета, за да рекламира филма за Джеймс Бонд „For Your Eyes Only“. Тогава обаче на обществото не е било известно, че тя е от друг пол.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама