Доналд Тръмп е предизвикал преговорите между Кореите

11:35, 10 яну 18 / Свят 25 481 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Президентът на Съединените американски щати е оказал влияние за започването на първите от повече от две години преговори между Пхенян и Сеул
“Мисля, че президентът Тръмп е с голям принос за осъществяването на преговорите между Корея. Това би могло да бъде резултат от санкциите и натиска ръководени от САЩ.”, заяви на пресконференция президентът на Южна Корея, Мун Дже-ин.
САЩ изразиха опасения, че желанието на Северна Корея да установи контакт със Сеул, би могло да доведе в безизходна ситуация в отношенията им, но Мун Дже-ин опроверга съмненията твърдейки, че приоритет в момента е ядреното пречистване на Кореиския полустров.
„Освобождението на полуострова от ядрени оръжия е пътят към мира между Кореите“, увери южнокорейският президент.
Северна Корея заяви, че все още няма да обсъщжа програмата си за ядрени оръжия с Южна Корея, защото нейният арсенал е насочен към САЩ.
Консервативните южнокорейци, както и американските политици, остават дълбоко скептични към Ким Чен Ун, севернокорейският лидер, който ускори темпото на ядрени и ракетни тестове, откакто е на власт. В продължение на десетилетия Северна Корея отказва да обсъжда програмата си за ядрени оръжия с южната си съседка, настоявайки, че въпросът трябва да бъде разгледан само от нея и от САЩ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама