Десетки жертви на свлачища в Калифорния (ВИДЕО+СНИМКИ)

10:50, 10 яну 18 / Свят 25 579 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Най-малко 13 са до момента жертвите на свлачище, „дълбоко до кръста“, срутило се в Монтесито, област Санта Барбара в Южна Калифорния, съобщи ВВС. Има къщи, изтръгнати от основите, коментират от пожарната служба. Скали с размера на малки автомобили са се търкаляли по склоновете и са блокирали пътищата, предава кореспондентът на ВВС.

Сред спасените е 14-годишно момиче, което е било заклещено в руините на дома си с часове. Баща й все още е в неизвестност.

снимка: Twitter
снимка: Twitter
 

Стотици жители на щата са потърсили болнична помощ. 20 са с наранявания, свързани с дъждовете, а четирима са в критично състояние.

Спешните служби съобщиха, че много хора са в неизвестност и затова очакват броя на жертвите да се увеличи. Група от близо 300 души е хваната в капана на дъждовете в каньона Ромеро, източно от Санта Барбара.

Наводненията и свлачищата са обхванали район от около 50 километра по главния крайбрежен път в Южна Калифорния, в зоните, опустошени от горски пожари само преди месец.

снимка: Washington post

По-рано властите обявиха евакуация, но най-тежко засегнати са къщи, които не са били в евакуационната зона. Наводнен е квартал с къщи на знаменитости като Роб Лоу и водещата Елън ДеДженерис. Опра Уинфри също има имот в Монтесито на стойност близо 90 милиона долара.

Американската брегова охрана е изпратила „множество въздушни пратки в подкрепа на спасителните операции“ и е издала заповед да не се използват дронове, в противен случай ще бъдат свалени.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама