Radiohead ще съдят Лана Дел Рей за плагиатство

16:22, 08 яну 18 / Любопитно 25 605 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Лана Дел Рей се защити срещу твърденията на Radiohead, че нейната песен "Get Free" е копие на техния хит "Creep" и каза: "Ще се заемем с това в съда".

Лана дел Рей настоява, че песента й "Get Free" не е била вдъхновена от "Creep" на групата Radiohead и е готова да се бори с правна битка.

Певицата потвърди, че Radiohead я съдят за нарушаване на авторските права над песента в последния си албум "Lust For Life", за който твърдят, че е твърде сходен с тяхната песен от 1993 г.

"Вярно е за делото. Въпреки че знам, че песента ми не е вдъхновена от Creep, Radiohead смятат, че е и искат 100% от публикуването - предложих до 40% през последните няколко месеца, но те приемат само 100. Техните адвокати са безмилостни, така че ще се справим с тях в съда. ", каза Лана.

Радиохед, начело с Том Йорк, вярват, че има твърде много прилики между "Creep" и "Get Free", но се казва, че са склонни да избягат съдебна битка.

Един източник каза: "И двата отбора се опитват да изхвърлят нещата зад кулисите, за да не влязат в съда.

Разбираемо е, че екипът на Radiohead се надява групата да получи компенсация или да бъде кредитирана в списъка с автори на песни за получаване на пари".

Понастоящем песента е кредитирана на Lana, Kieron Menzies и Rick Nowels.

През 2015 г., след продължителна съдебна битка, Фаръл Уилямс и Робин Тик платиха 5,46 млн. долара на семейството на покойния Марвин Гай, след като журито установи, че техният международен хит "Blurred Lines" е копие на песента на соул изпълнителя Марвин от 1977г. „Got To Give It Up ".

Лана тъкмо започна своето турне в САЩ и не е ясно какво я очаква.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама