„В момента има около 1100 издадени присъди и около 600 задържани. В такива ситуации най-вече се разчита на местната власт и районните инспектори. За годините, в които Росен Ангелов има присъди, доколкото знам е имало 3-4 сигнала срещу него. Те са проверявани, но няма резултат. 

Това заяви в “Тази неделя” по bTV зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов по повод продължаващото трети ден издирване на т.нар. Горски човек.

Той заяви, че няма спомен за този случай докато е бил в системата. “В момента има около 1100 издадени присъди и около 600 задържани. В такива ситуации най-вече се разчита на местната власт и районните инспектори. За годините, в които Росен Ангелов има присъди, доколкото знам е имало три-четири сигнала срещу него. Те са проверявани, но няма резултат. Иначе нямам спомен за този случай докато бях в полицията. Разследващите са категорични, че Ангелов е изключително опасен. Важно е да се предприемат точните мерки.”

Цветанов коментира и споровете около Истанбулската конвенция:

"В България всеки търси да извлече политически дивидент, евродепутатите на БСП са гласували за Истанбулската конвенция, европейският парламент е стигнал до приемането й. Видяхте реакцията на лидера на БСП, каза Цветанов. 

"Като евродепутат Илияна Йотова е работила много по Истанбулската конвенция – позицията й се различава коренно от тази на Корнелия Нинова", отбеляза заместник-председателят на ГЕРБ.

Той поясни, че в европарламента БСП гласуват „за“, а в българския политически живот, говорят съвсем различно. Цветанов припомни, че ВМРО и „Обединени патриоти“ са били с позиция „въздържал се“ по тази конвенция в Европейския парламент и заяви, че управленската коалиция е стабилна.

Мнението на Цветанов е, че не е нормално, когато се приема една ратификация, тя да разделя обществото. Той обяви, че с него са осъществили връзка представители на Хелзинския комитет и поясни, че от ПГ на ГЕРБ ще направят допълнителна дискусия, за да могат всички да бъдат информирани за ползите от Истанбулската конвенция.

 

Реагирай на публикацията

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Общество

Политика

Икономика

Закон и ред

Здраве

Култура

Образование

Свят

Спорт

Любопитно