Цветанов заяви, че трябва да се предприемат точните мерки относно Росен Ангелов

11:43, 07 яну 18 / Политика 25 549 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„В момента има около 1100 издадени присъди и около 600 задържани. В такива ситуации най-вече се разчита на местната власт и районните инспектори. За годините, в които Росен Ангелов има присъди, доколкото знам е имало 3-4 сигнала срещу него. Те са проверявани, но няма резултат. 

Това заяви в “Тази неделя” по bTV зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов по повод продължаващото трети ден издирване на т.нар. Горски човек.

Той заяви, че няма спомен за този случай докато е бил в системата. “В момента има около 1100 издадени присъди и около 600 задържани. В такива ситуации най-вече се разчита на местната власт и районните инспектори. За годините, в които Росен Ангелов има присъди, доколкото знам е имало три-четири сигнала срещу него. Те са проверявани, но няма резултат. Иначе нямам спомен за този случай докато бях в полицията. Разследващите са категорични, че Ангелов е изключително опасен. Важно е да се предприемат точните мерки.”

Цветанов коментира и споровете около Истанбулската конвенция:

"В България всеки търси да извлече политически дивидент, евродепутатите на БСП са гласували за Истанбулската конвенция, европейският парламент е стигнал до приемането й. Видяхте реакцията на лидера на БСП, каза Цветанов. 

"Като евродепутат Илияна Йотова е работила много по Истанбулската конвенция – позицията й се различава коренно от тази на Корнелия Нинова", отбеляза заместник-председателят на ГЕРБ.

Той поясни, че в европарламента БСП гласуват „за“, а в българския политически живот, говорят съвсем различно. Цветанов припомни, че ВМРО и „Обединени патриоти“ са били с позиция „въздържал се“ по тази конвенция в Европейския парламент и заяви, че управленската коалиция е стабилна.

Мнението на Цветанов е, че не е нормално, когато се приема една ратификация, тя да разделя обществото. Той обяви, че с него са осъществили връзка представители на Хелзинския комитет и поясни, че от ПГ на ГЕРБ ще направят допълнителна дискусия, за да могат всички да бъдат информирани за ползите от Истанбулската конвенция.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама