ДНК анализ доказа: Росен Ангелов е убиецът от Нови Искър

15:12, 05 яну 18 25 652 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

ДНК анализ доказва, че Росен Ангелов е извършителят на шесторното убийство в Нови Искър. Той е действал сам и не е имал съучастник. Това заяви шефът на Националната следствена служба Борислав Сарафов на брифинг в Съдебната палата.

Всяка жертва е убита с няколко изстрела, като в главата на всеки е произведен контролен изстрел, става ясно след аутопсиите на телата, обясни още Сарафов.

Ангелов е имал интимна връзка с Кети Кюхова, която е продължила около 6 месеца преди убийството, обясни още шефът на следствието. "Ангелов е човек без документи, без собственост“, допълни той. По думите му прякорът на сочения за извършител на убийствата е „горският човек“.

"Мъжът все още не е задържан", каза директорът на Националната следствена служба и заместник на главния прокурор по разследването.

В хода на разследването са извършени 16 огледа на местопроизшествия и претърсвания, както и 91 експертизи. Разпитани са 21 свидетели, някои от тях и пред съдия, направени са и стотици разузнавателни беседи, отчете Сарафов.

Росен Ангелов има три присъди. Едната е за кражба, втората – за изнасилване, а третата присъда е за това, че в село Луково е съблякъл дете на 12 години и блудствал с него. За това престъпление е осъден на осем години затвор. Той обаче не е изтърпял наказанието си, защото се е укрил. През 2009 г. е обявен за общодържавно издирване.

Ангелов е обект на разследване и за кражба и обсебване.

Обект е и на още едно наказателно производство, което тече в момента, което също е за блудство на лице под 14-годишна възраст.

Мотивът на извършителя на убийството е личен и е свързан с интимни отношения и връзка с Кети Кюхова – тя е била убита първа”, поясни от своя страна главният секретар на МВР Младен Маринов.

Чака се резултат от още много експертизи. По отношение на издирване на извършителя по разпореждане на премиера Бойко Борисов са включени всички сили, включително и на българската армия. Информацията за извършителя е, че той е изключително опасен, склонен е към насилствени действия, най-вероятно е въоръжен.

По време на огледите са открити части от ръчни гранати, запалки за тях, търсел е да се снабди с огнестрелно оръжие.

С оглед на сигурността на населението около място, където последно е засечен, е наситено с полицейски сили. Включени са сили и средства на „Гранична полиция“. Има тежка бронирана техника в района на село Луковит.

„Лицето дълъг период от време се е укривало. Предприел е всички мерки да затрудни неговото откриване“, заяви Маринов.

По думите му Росен Ангелов е имал преднина, защото деянието е извършено на 31 декември през нощта, а на 2 януари са били открити телата. 

„По отношение на къщата до село Луково към момента на провеждане на операцията информацията не беше точна за местонахождението на къщата. Лицето има особен характер и го правят изключително раздразнителен в случаи, когато бъде отхвърлен. Проявявал е и ревност към мъжа, с когото тя е живеела на семейни начела. Майката на Кети е била наясно с тази връзка“, допълни Маринов, уточнявайки, че това са свидетелски показания.

„Според нас Кети е била първата жертва. Останалите са били за заличаване до достигането до извършителя. Кети най-вероятно е била убита не там, където я намерихме. Ако извършителят съдейства, може да се получи промяна“, каза още Младен Маринов. Той поясни, че тя е била застреляна в гръб. 

Масираната операция по издирването на заподозрения за убийствата в Нови Искър Росен Ангелов продължава. По цялото Искърско дефиле има пропусквателни пунктове, като специализирани полицейски сили проверяват всички автомобили. Полиция има и на гарите. На мястото са пристигнали и гранични полицаи, и полицаи от цялата страна, военни, барети и дори БТР на Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ).

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама