МОЯТА 2017-А: Иван Христов

11:00, 30 дек 17 25 Topnovini Автор: Topnovini

Най-хубавото нещо, което ми се случи през 2017-а е…

Сбъднах си една мечта – да започнем развитие на сериал и игрален филм. Имаме най-важното за това- талантливи сценаристи. Създадохме концепцията, заснехме пилотните серии. Намериха се хора, които да ни подкрепят и се надявам, живот и здраве, на пролет всички да да видим резултата. В личен план страшно много се вълнувах да участвам в кампанията на ДНК в подкрепа на раждаемостта „Направи го за България“. Бях кръстник в Националното кръщене. Чувството е неописуемо – пълният храм, всички бебета на едно място. Моята кръщелница дойде специално от Благоевград – голяма чест!

Най-голямото ми постижение тази година бе...

Третият сезон на „Фермата“ беше изключително успешен. Няколко от дуелите имаха рекордна гледаемост – по милион и половина души. Това много ме радва. Че трудът ни се оценява. Поехме и риска да излезем от зоната си на комфорт – телевизионния бизнес. Говоря за новите ни проекти като българо-македонското турне One Love. Видяхме, че можем, макар че промоутърският бизнес е нещо много специфично и хич не е лесен. Върна ни в първи клас, но получихме нов опит и няколко урока.

През изминалата година останах изключително впечатлен от...

Честно да си кажа, впечатли ме реакцията на зрителите към темите, които заложихме във Фермата тази година - романтиката на българското, традициите, ценностите от едно време. Защото те са си наши лични с Андрей, и като че ли не са толкова популярни, но се оказа, че докоснаха страшно много хора. Искрени сме в нещата, които правим и явно работи. Имахме желаещи за участие от цял свят! Мислим сега как да ги включим догодина.

Какво място за живеене стана светът през тази година и защо?

За съжаление, светът ни става все по-виртуален. Хората живеят един парелелен живот онлайн. Надявам се тенденцията към носталгия по миналото да се отрази положително и да си припомним как беше преди. Нека се гледаме повече в очите и по-малко през мониторите и устройствата. Слава богу, има и друг свят. Видях го на One Love Tour – силата на музиката да събира.

Ако бях политик, щях да...

Не мисля, че трябва да разчитаме единствено на политиците, когато искаме нещо да се промени. Един средно интелегигентен човек с малко гражданско съзнание и инат може да подобри и себе си, и средата си. Но се иска здрава работа. Както видяхме във Фермата този сезон – възможно е да почнеш от нулата, но с цената на много труд.

През годината ме накара да се чувствам горд като българин...

One Love Tour! Българи и македонци пяха в един глас! Хиляди ни посрещнаха супертопло в Охрид, Струмица и Скопие. Младите сега не се интересуват от историята. Те имат друго отношение – по-непосредствено. Не са обременени като нас. При тях стават по-лесно нещата и трябва да им помагаме. Затова сме решили догодина да развием по-мащабно идеята – като културен фестивал между двете държави.

Най-голямото разочарование на 2017-а е...

Лично мен продължава да ме разочарова, когато хората подхождат небрежно към отговорностите си, независимо дали лични или професионални. За съжаление, не можем да се преборим още с този си манталитет в България.

Смятам, че за личност на годината трябва да бъде обявен...

Григор Димитров! Такива искам да са българите, които да давам за пример на децата си. Дано са повече.

Ако трябва да обобщя годината в една дума, то тя ще е...

Ще използвам две – ново начало. Тази година с Андрей сложихме ново начало в продуцентската ни компания „Междинна станция“ - започнахме да се развиваме в нови за нас посоки – сериал, филм, концерти, социални кампании. Имаме и още планове, но няма да издавам всичко

През Новата година очаквам...

Очаквам с нетърпение втория сезон на „Смени жената“. Миналата година този формат показа, че можем да подобрим себе си и отношенията в семейството, предизвика много коментари за ценностите ни. Отново сме подбрали интересни участници, така че очакваме силен сезон.

...а лично на мен ми предстои...

Да се стягам, защото, както винаги, сме захванали много дини под една мишница, но такъв ни е стилът. Играем ва банк и се раздаваме докрай.

За Новата година пожелавам на всички…

Да бъдат здрави, упорити и да не се отказват. Всичко опира до работа – и професионалните успехи, и личните отношения. Нищо не върви на самотек.