Главният секретар на МВР участва в Четиристранна среща на ръководителите на полицейските структури

15:44, 18 дек 17 / Политика 25 514 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Българска делегация, водена от главния секретар на МВР главен комисар Младен Маринов, участва в Първата четиристранна среща на ръководителите на полицейските структури на Гърция, Албания, България и Бившата югославска република Македония. Срещата на полицейските ръководители се провежда в Солун. В българската делегация са включени директорите на ГДБОП и ГДГП главен комисар Ивайло Спиридонов и главен комисар Светлан Кичиков, както и директорът на Дирекция „Международно оперативно сътрудничество" старши комисар Валентин Костов.

В рамките на формата бе договорено определянето на точки за контакт на централно и регионално ниво за директен обмен на информация по отделните линии. Участниците се обединиха върху идеята за организиране на срещи на регионалните директори от съпределните гранични райони, както и на срещи на експертно ниво по конкретни дейности. Те отчетоха необходимостта от  съвместни обучения на служителите на първа линия. Бе отбелязана и възможността за прецизиране на включването на Македония и Албания в работата на контактния център на Промахон.

Водени от общото становище срещите от сегашния формат да станат редовни, участниците договориха следващата четиристранна среща да се проведе през първата половина на 2018 г. в Скопие.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама