Продължават опитите за имейл измами от името на ЕНЕРГО-ПРО

11:34, 14 дек 17 25 640 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

През изминалата седмица клиентите на ЕНЕРГО-ПРО масово получиха електронни писма с тема "ЕНЕРГО-ПРО Фактура" и прикачен ZIP архив. Тези имейли не бяха изпратени от сървърите на ЕНЕРГО-ПРО.

Автентичните фактури, които ЕНЕРГО-ПРО изпраща до своите клиенти, представляват прикачени файлове в PDF формат. Те не са компресирани в ZIP архив и са цифрово подписани с квалифициран електронен подпис. Адресът на електронната поща на подателя винаги е [email protected].

Това не е първи опит за злоупотреба с името на компанията. Клиенти сигнализираха за подвеждащи сайтове, в които потребителите се приканват да правят кликове върху картинки с подаръци, за да спечелят предметна награда от името на ЕНЕРГО-ПРО. Преди време неизвестни лица се представяха за служители на електроснабдителното дружество, като убеждаваха хората да заплатят сметката си за електроенергия в брой на адрес. Обръщаме внимание, че служители на ЕНЕРГО-ПРО никога не събират парични средства по домовете на клиентите, а всички кампании, инициирани от ЕНЕРГО-ПРО, се обявяват на официалната интернет страница на адрес: https://www.energo-pro.bg/bg/Kampanii.

При съмнение в опит за измама и злоупотреба с името на ЕНЕРГО-ПРО може да се направи проверка на денонощния телефонен номер на компанията 0700 1 61 61, както и да се подаде сигнал към органите на реда на телефон 112.

 


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама