Жители на София се заканват на ЧЕЗ

11:18, 14 дек 17 25 659 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Доставчикът на електроенергия ЧЕЗ създава неприятности за жителите на София в кварталите Овча Купел, Горна Баня и Княжево както и селата Владая и Мърчаево. Освен, че създава неудобства, прекъсването на електрозахраването води и до изгаряне на уреди.
ЧЕЗ е много добър при таксуването на жителите за електричество, но не и за непрекъснатото му предоставяне. В кварталите и селата, където доставчикът е крайно непостоянен се чувстват повече като в 1957 година, а не 2017-та.
Най-сериозен е проблема в кварталите Овча Купел, Горна Баня и Княжево – квартали, които репортери на БНТ посетиха и направиха проучване по въпроса. Мрежовите отчети и , честите прекъсвания на електрозахранвато в тези квартали са накарали стотици жители да подпишат колективни жалби.
Пред камери на БНТ2 жителка на кв.“Горна Баня“ разказва, че непрекъснатото подаване на ток е жизненоважно за нейната дъщеря, тъй като след катастрофа тя остава прикована за леглото и лежи върху антидекубитален дюшек, който работи на ток.
Жители от Горна Баня съобщиха пред БНТ, че по време на прекъсването на електрозахранването, което обикновено трае от 4 до 10 часа, се е налагало да стоят на студено, тъй като се отопляват чрез електричество. Жителите на квартала са част от тези, които са подписали жалби срещу електрокомпанията.
Докато жителите от ощетените квартали облислят протести срещу ЧЕЗ, компанията отговори на някои от оплакванията, които получи, като отхвърли идеята да модернизира мрежата. Извинението им : „ Проводниците в покрайнините минават през дърветата“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама