Димов оттегли проекта за втори лифт на Банско

16:12, 12 дек 17 / Политика 25 405 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Взех решение да оттегля внесения проект на МС за даване на съгласие за сключване на допълнително споразумение за изменение на договора за предоставяне концесия върху защитена територия, представляваща част от Национален парк Пирин, община Банско, в ски зона Банско.

Това заяви на извънреден брифинг министърът на околната среда и водите Нено Димов във връзка с проекта за изменение на договор за предоставяне на концесия върху защитена територия, изключителна държавна собственост, представляваща част от Национален парк „Пирин“ за изграждане и експлоатация на „Ски зона с център гр. Банско“.

Според Димов, за да се осъществи този концесионен договор е необходимо да се направят промени в плановете за природен парк "Пирин".

"Трябва едновременно да пресметнем екологичните и икономическите фактори по този концесионен договор. Аз искам действията да са балансирани", каза още министърът на околната среда и водите.

Най-вероятно още следващата или по-следващата седмица той ще внесе в МС точка, в която да се разгледат и двата аспекта от изменението на договора.

„Един от най-големите радетели за втори лифт на Банско съм аз. Няма някой от ОП да има възражение за изграждането. За мен на първо място е важно да спазвам законите“, добави още министърът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама