Днес Светлин Русев открива ново пространство на галерия "Арте"

14:20, 12 дек 17 / Култура 25 734 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Художникът акад. Светлин Русев ще представи живописната си изложба „Забравен дом” в новото пространство на галерия „Арте”.

След 15 години професионален път, една от най-престижните столични галерии открива ново изложбено пространство, което ще бъде с по-високи критерии и по-прецизна селекция.

„Няма да крия, че тази изложба е не само социално значима, но и буквално е едно ново начало за галерия „Арте“. По традиция за края на годината Светлин Русев подготвя експозиция за нас, а този път събитието е по-специално. След 15 години изминат професионален път, надяваме се, че имаме ресурса да наложим ново духовно място, с още по-високи критерии - естетически и психологически, с по-оригинални творчески проекти и по-прецизна селекция, едно следващо стъпало“, казва галеристката Гергана Борисова.

Светлин Русев ще „освети” новото пространство с живопис и рисунки днес от 17ч., в галерия „Арте” на ул.”Бузлуджа” 31, гр.София.

В края на миналата година акад. Светлин Русев представи в галерията своя изложба с пейзажни маслени платна, която бе изкупена от почитатели почти веднага.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама